Een nieuw jaar...

Het nieuwe jaar is begonnen... 2019. 2018 Is omgevlogen. Het jaar lijkt in een zucht voorbij te zijn gegaan. Een druk jaar waarin een hoop is gebeurd. Als grootste happening toch wel het starten van Juul & Gijs. Want wat vonden Dorine en ik het spannend allemaal. We gingen het dan eindelijk toch echt doen, een eigen bedrijf beginnen. Al met al hebben we het best goed gedaan, zo in ons eerste jaar. Zo kom je ons regelmatig tegen bij Natuurtalent, waar we de knutselactiviteit van kinderfeestjes voor mogen verzorgen. Heb je ons kunnen vinden op de Swan Market in de Van Nelle fabriek in Rotterdam en hebben we een mooie website opgezet vol leuke dingen. We hebben in dit jaar hebben we een hoop meegemaakt en een hoop geleerd. En met heel veel zin beginnen we dan ook aan het nieuwe jaar.

Lees verder »
Christmas is coming...

December is, zegt men, de leukste maand van het jaar, maar ook de drukste.... De ene baard is nog maar net vertrokken en de andere witte baard is al in zicht... Maar eerlijk is eerlijk, het is ook wel weer gezellig. Manlief heeft ook dit jaar de boom gekocht. Op mijn verzoek wel een maatje kleiner dan die van vorig jaar. De sporen van die boom zijn nog steeds terug te vinden op het plafond. Ons kennende zullen die sporen er ook nog wel een paar jaar te vinden zijn.

 

Lees verder »
Hoor wie klopt daar...

Ja, het is weer die tijd van het jaar. De Sint is in aantocht. Op de avond van dit schrijven hebben 3 kindjes met natte haartjes en in pyjama weer naar het Sinterklaasjournaal gekeken. Niet dat de kids om 18.00 uur als gedoucht en al waren, integendeel. Zoonlief moest trainen (voetbal) tot half 7 en daarna moest er nog gegeten worden. Lang leve digitale televisie. Programma's kijken wanneer het ons uitkomt!
Maar goed. Daar zaten ze dan om 19.30 uur. Klaar voor het Sinterklaasjournaal ("met Diewertje Blok!" wordt er dan in koor geroepen). En de spanning zat er meteen goed in. Want waar is Sinterklaas? Hij is niet aan boord van de boot en zonder Sinterklaas wordt er niet gevaren!

Lees verder »
De traktatie

Een tijdje geleden schreef ik al over het vieren van de kinderverjaardagen. Leuk, maar je moet wel ineens over heel veel dingen nadenken. Natuurlijk over de activiteit (daar helpen wij als Juul en Gijs natuurlijk maar al te graag mee), wie wordt er uitgenodigd en, heel belangrijk, wat wordt er getrakteerd. En er moet wat getrakteerd worden. Uit eigen ervaring kom ik op het volgende rijtje: Natuurlijk op school aan zowel de kinderen uit de klas als aan de juffen en meesters. Op de BSO, op de sportclub en natuurlijk aan het eind van het feestje. En dan zijn er vast nog wel andere traktatiemogelijkheden, zoals de muziekschool, de scouting en nog veel meer. Al met al zijn dat nogal wat traktaties.

Lees verder »
Het corrigerende badpak

We zijn net terug van vakantie. En het was heerlijk! Met het mooie zomerweer wat we gehad hebben was het natuurlijk overal heerlijk. Onze reis ging dit keer helemaal naar België. Het idee was Zuid-Frankijk, maar het is België geworden. Het Franse gedeelte dan wel en met de zomerse temperaturen waanden we ons wel in Zuid-Frankrijk. Die zomerse temperaturen zorgden er in de eerste week van de vakantie ook voor dat we qua activiteiten niet verder kwamen dan aan het meer liggen. En dat zorgde natuurlijk weer voor het dilemma, corrigerend badpak of bikini. Die laatste optie is eigenlijk geen optie. Na twee zwangerschappen en een aantal buikoperaties is mijn lichaam niet echt meer bikiniwaardig. Dus deed de tankini haar intrede. Maar goed, dag 1 dus... 

Lees verder »
Wat is het mooi weer!
Wat is het mooi weer!

Man, man, man, wat is het mooi weer de laatste paar weken. Zonnestralen! De bbq heeft al flink wat branduren erop zitten en we zijn al door de voorraad witte wijn heen. In 1 woord heerlijk! Lekker genieten van het buitenleven. Zwembadje in de tuin. Nog wel zo'n opblaasbadje, maar dit jaar wel met een elektrische pomp. Dat scheelt heel wat zweetdrupppels met oppompen kan ik je vertellen. De komende dagen is het dan iets minder, maar daarna gaat die koperen ploert weer schijnen is ons verzekerd. Dat wordt een heel goed begin van de schoolvakantie. Manlief en ik mogen nog even twee weken doorwerken en dan gaan ook wij 3 weken van een welverdiende rust genieten. Ik merk dat de kinderen erg toe zijn aan wat weekjes rust. In de laatste weken van school is het altijd nog best druk, Schoolreisjes, verjaardagen van vriendjes, schoolfeest, afscheidspicknicks, juffendag en noem zo maar op. Ook de kids kunnen dus wel wat rust gebruiken.

 

Lees verder »
Vaderdag

Vaderdag
Bijna is het weer zover... Vaderdag. Een dag die groots gevierd moet worden om alle stoere, leuke, gekke, lieve en zorgzame papa's in het zonnetje te zetten. En naast dat lekkere ontbijt op bed dat bij ons thuis standaard bestaat uit een vers geperst jusje, een zacht gekookt eitje en een verse witte boterham, moet er natuurlijk ook een zelfgemaakt knutselwerk overhandigd worden. De kinderen hebben mij in het grootste geheim al medegedeeld dat ze op school al druk bezig zijn met een verrassing. Natuurlijk staat dit een thuis gemaakt knutselwerk niet in de weg. Hoe meer knutsels hoe beter!

Lees verder »
De Kinderverjaardag

De kinderverjaardag...
Laat ik het maar gelijk eerlijk zeggen. Ik kijk er reikhalzend naar uit en ik zie er als een berg tegenop. En dat allemaal tegelijkertijd... Ik heb de eerste (eigenlijk eerste 2) van dit jaar achter de rug. Om de opmerking (eigenlijk eerste 2) even te verduidelijken. Mijn jongste 2 dochters zijn een tweeling. Dit jaar zijn zij 6 jaar geworden. Een groots moment dat natuurlijk groots gevierd moest worden. Dit jaar heb ik mijn dochters voor het eerst gevraagd of ze allebei hun eigen feestje wilden vieren of dat ze alle vriendjes en vriendinnetjes weer op 1 grote hoop gooiden en er een gezamenlijk feest van wilden maken. Na een uitvoerig beraad hadden de dames besloten dat ze het toch nog wel een keertje samen wilde vieren. Zo gezegd, zo gedaan. De dames moesten het alleen nog wel even eens worden over de activiteit. Dit was snel besloten. Het werd een middag op de Belevenisboerderij Schieveen.

Lees verder »
De eerste verkoop

Wollen Willem
Wollen Willem GrijsHij is weg.... Wollen Willem Grijs. Foetsie... En dat is natuurlijk ook de bedoeling. Andere mensen blij maken met onze spulletjes. Maar toch ga ik 'm missen. De Wollen Willem familie is niet compleet zonder Grijs. Daarom maar snel mijn moeder weer ingeschakeld om een nieuwe te maken. Dus nog even wachten en deze is ook beschikbaar in onze shop.
Gek he, je maakt al die leukerds in de hoop dat anderen ze ook leuk vinden. En als dat dan ook zo is doet het toch ook wel weer een beetje pijn om ze kwijt te raken. Maar goed, niet getreurd, een nieuwe Grijs is in de maak.

 

Lees verder »
We zijn live!
We zijn live!

Welkom bij Juul en Gijs! Het online adres voor al je knutselpakketten en Amigurumi diertjes. Tsja, en dan is het ineens zover. Een eigen bedrijf. Super leuk, maar ook super spannend. Maar goed, alle signalen staan op groen. Een eigen bedrijfje, met mijn leuke, goede en vooral hele lieve vriendin Dorine, met spulletjes waar we allebei heel vrolijk van worden, met een enorme input van mijn moeder. Wat wil je nou nog meer? Go, go, go dus. En toch is het best spannend om dat knopje “go live” in te drukken. Zit de wereld wel op ons te wachten? Wat als het niets wordt?

 

Lees verder »
omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein