Hoor wie klopt daar...

Ja, het is weer die tijd van het jaar. De Sint is in aantocht. Op de avond van dit schrijven hebben 3 kindjes met natte haartjes en in pyjama weer naar het Sinterklaasjournaal gekeken. Niet dat de kids om 18.00 uur als gedoucht en al waren, integendeel. Zoonlief moest trainen (voetbal) tot half 7 en daarna moest er nog gegeten worden. Lang leve digitale televisie. Programma's kijken wanneer het ons uitkomt! Voor degene die het gemist hebben, heb ik de eerste aflevering hieronder toegevoegd.
Maar goed. Daar zaten ze dan om 19.30 uur. Klaar voor het Sinterklaasjournaal ("met Diewertje Blok!" wordt er dan in koor geroepen). En de spanning zat er meteen goed in. Want waar is Sinterklaas? Hij is niet aan boord van de boot en zonder Sinterklaas wordt er niet gevaren! Wat een toestanden alweer. Nu valt de spanning dit jaar bij ons wel mee. Het grote geheim is namelijk uit, voor alle drie. Een maand of 6 geleden kwam het onderwerp opeens voorbij. Een van mijn dochters vroeg het mij ronduit. "Bestaat Sinterklaas?" Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen om te liegen, dus moest ik toegeven. Erg verbaasd waren ze niet, gelukkig ook niet boos, maar wel teleurgesteld (en laten we eerlijk zijn, teleurgesteld is nog erger dan boos). Maar de teleurstelling was van korte duur. Zodra er werd medegedeeld dat we pakjesavond nog gewoon gingen vieren en ze gewoon hun schoen mochten zetten gingen we al snel weer over tot de orde van de dag. Nu het feest weer dichterbij komt vinden ze het leuk dat zij, als oudste neef en nichten, een geheim weten wat alle kleinere neefjes en nichtjes nog niet kennen. Ze zijn dan ook al volop in beraad over hoe ze op pakjesavond ongezien als echte pieten op de deur kunnen bonzen. Er zijn nu zelfs al 3 strijdplannen beraamt. Maar eerst nog maar eens zien of die boot met cadeautjes wel aankomt in Nederland. Sinterklaasjournaal, elke dag om 18.00 uur op ZAPP.

Veel plezier met alle voorbereidingen. Ben je nog op zoek naar een leuke knutsel voor de Sint? Kijk dan eens op onze speciale Sint-pagina en bestel nu met 15% korting met de code SINT.

 

Groeten,

Elise


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein